4 Slimme Tips voor het Vinden van een Betaalbaar Huurhuis

Het vinden van een huurwoning kan een vervelende en lange klus zijn. Al helemaal in de huidige woningmarkt waar er een tekort is aan woningen. 1+1 = knap lastig! Hieronder heb ik slimme tips voor je op een rij gezet om tóch een betaalbaar huurhuis te vinden.

Kleed en gedraag je netjes wanneer je de woning gaat bezichtigen. Je zou zelf ook minder snel een woning verhuren aan iemand waar je aan merkt dat hij niet goed voor zichzelf zorgt. Zie een bezichtiging daarom als een soort sollicitatiegesprek. Je bent waarschijnlijk ook niet de eerste en enige die de woning bekijkt.


1. Begin op tijd met zoeken

Op de woningmarkt van anno 2024 is er een tekort aan huurwoningen. De kans dat je een huurwoning krijgt is daardoor flink kleiner. Begin daarom op tijd met het zoeken naar een huurwoning. Online kan dit vaak het beste via platforms zoals Funda, maar de website van een vastgoedbeheerder is ook sli


2. Maak gebruik van social media

Stel je bent op zoek naar een huurwoning in Groningen. Als je dit op social media plaatst kan dit via via uitkomen bij iemand die je goed kan helpen. Bijvoorbeeld iemand die binnenkort uit een woning gaat. Die kan dan contact met je opnemen. Onderschat de kracht van social media zeker niet.


Sluit je aan bij Facebook groepen

Er zijn lokale Facebookgroepen waar men elkaar helpt aan een huurwoning. Handig, maar vaak moet je je eisen wel iets minder maken. Ook kun je het als spam ervaren omdat sommige groepen vrij regelmatig posten.. De woningen die er geplaatst worden zijn vaak wel pas beschikbaar waardoor je als een van de eersten erop kan reageren. 


3. Gebruik verschillende woningplatformen

Funda ken je wel. Het heeft een groot aanbod en is niet voor niks een van de bekendste woningplatformen. Maar als je je beperkt tot 1 platform, sla je de plank toch iets mis. Het aanbod per platform verschilt. Een platform heeft zijn eigen eisen en beleid voor woningen. Daarom is het slim om meerdere huurwoning platformen te gebruiken. Een paar voorbeelden zijn huurwoning.com, directwonen.nl, pararius.com en natuurlijk Next Move Makelaars.


3.5 Maak gebruik van alerts en notificaties

Veel woningplatformen hebben de optie dat ze je een melding sturen als er een huurwoning online is gekomen die voldoet aan je eisen. Zo ben jij een van de eerste die interesse kan tonen in de huurwoning.


4. Presenteer jezelf als een betrouwbare huurder